• Na een uitgebreide en lange zoektocht is de technische commissie van BlauwRood ́20 erin geslaagd een technische staf samen te stellen waar menig 5e klasser jarloers op zal zijn.

    Na het aangekondigde vertrek van Martell Tromp, die verkast naar 4e klasser Bakkeveen, moest de TC in actie komen echter was het op dat moment lange tijd nog onduidelijk waar BlauwRood zou spelen komend seizoen. Nog een jaar in Witmarsum onder de vlag van Mulier of toch naar een eigen thuisbasis in Bolsward: garanties daaromtrent konden nog niet worden gegeven. Inmiddels weten we dat BlauwRood naar Bolsward komt alwaar we aan de Badweg 3 een eigen accommodatie zullen betrekken. Veel trainers waren op dat moment echter al bezet en de zoektocht werd er niet gemakkelijker op. Totdat we inzagen dat we eigenlijk heel veel ervaring en voetbalkennis in eigen huis hebben. Na een aantal intensieve gesprekken met kandidaten en de TC, heeft dit geleid tot de aanstelling van Bekir Bozkurt als hoofdtrainer/coach komend seizoen. Dit gaat Bekir zijn eerste klus als eindverantwoordelijke worden bij de senioren maar hij heeft de TC kunnen overtuigen van zijn ideeën en voetbalinzicht. Bekir krijgt de beschikking over een aantal zeer ervaren assistenten met Henk Koster, Larry Sanchez Infante en Jos Kienstra.

    Henk en Larry hebben natuurlijk jarenlang zelf gespeeld, Henk bij o.a. Dronrijp, Harlingen en RES en Larry als de topspits van RES in de jaren 70 en 80. Daarnaast is BlauwRood een samenwerking aangegaan met Ronald Schreuder van FITR coaching. Ronald is ook een bekend gezicht binnen BlauwRood, is onlangs gestart met zijn eigen bedrijf onder de naam FITR en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot onder andere sport performance coach. Ronald gaat zich bezighouden met duurzame trainingen gericht op het fysiek en mentaal fit krijgen en behouden van de selectie. De verwachting is tevens dat de A-selectie aangevuld gaat worden met een aantal nieuwe namen die overkomen van andere clubs. Meer nieuws hierover volgt snel.

    Als laatste is het fijn te melden dat ook de verzorging voor en tijdens de wedstrijd is ingevuld: Esther Jorritsma en Els Draaisma zullen deze taak het komend seizoen op zich nemen.

    Wij kijken nu al uit naar het aankomende seizoen!